miercuri, 21 februarie 2018

Unde se face de râs Partidul Democrat american

Prea des se dă uneori în cap republicanilor. Dar hai să vedem ce spun niște statistici.

Potrivit unei cercetări făcute în 2014, primele trei cele mai sărace orașe mari din SUA sunt Detroit (Michigan), Milwaukee (Wisconsin) și Philadelphia (Pennsylvania). Toate sunt conduse de mult timp de primari din partea Partidului Democrat (de stânga). De asemenea, districtele din care fac parte votează de multă vreme cu Partidul Democrat. A se vedea rezultatele studiului aici: https://www.cbsnews.com/media/americas-11-poorest-cities/12/

În Detroit, cel mai sărac oraș, din 1962 activează numai primari democrați, iar districtul Wayne, din care face parte, votează din doar 1932 cu democrații la prezidențiale. Din 1960, populația orașului e în scădere. De asemenea, potrivit unui clasament făcut de ucityguides.com în 2014, orașul se află pe locul 8 în top 10 cele mai urâte orașe din lume. Are mii de case părăsite.

Din 1960 până în prezent, toți primarii orașului Milwaukee au fost democrați, iar din 1948 până în 1960 orașul a fost condus de un reprezentant al Partidului Socialiștilor, formațiune politică ce promova socialismul democratic. De asemenea, are un nivel de criminalitate relativ ridicat, peste media pe țară. Districtul din care face parte, Milwaukee, din 1960 este mereu loial Partidului Democrat din SUA.

Pe locul 3 în rândul orașelor mari sărace este Philadelphia din Pennsylvania. Din 1956, toți primarii orașului au fost democrați. Districtul Philadephia este cel mai puternic bastion al Partidului Democrat din statul Philadelphia. De zeci de ani, aici câștigă candidați democrați la alegerile prezidențiale, chiar dacă pierd în restul statului.

Alte exemple de orașe mari americane conduse de mult timp de democrați, aflate în top sărăcie: Baltimore, Maryland; Boston, Massachusetts; Louseville, Kentucky.

De menționat că și Washingtonul (districtul Columbia), - condus de mult timp de democrați, - deși, fiind capitală, stă mai bine în ce privește PIB/loc. decât toate celelalte diviziuni administrative (statele) din SUA, este pe pe primele locuri în rândul diviziunilor administrative cu cel mai mare procent de rată a sărăciei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu